Tuesday, December 13, 2011

Tips menggoreng daging dgn empuk..

Ye2 je nak bg tips macam la org lain tak tau kan.. tp tkpe feeling2 nk bg tips jugak.. sebelum ni sy mmg bermasalah kalau nak goreng daging.. dah guna cara mak sy goreng, cara MIL goreng tp sume nye ends up keras dan liat.. sy tk suka.. makan sakit gigi..

First sekali mesti la potong daging melintang urat.. sy kalau potong daging mesti cari betul2 urat dia ke mana.. tkde la main potong sembarangan..Pastu masukkan minyak ke dalam kuali agak2 sesuai untuk menggoreng.. pastu letak daging.. pastu masukkan air sampai tenggelam daging tu.. bia je atas api sampai air kering tinggal minyak saje.. ni sume ambik masa lam 20 minit bergantung byk mana kita taruk air.. bila air dah kering boleh la goreng daging seperti biasa dengan minyak yg tinggal.. sapa2 yg goreng daging guna cara ni sila angkat tgn.. hehe..

0 comments:

Post a Comment